Продукти (около 22 малки кексчета)
125 гр. меко масло
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мед
2 яйца на стайна температура
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
100 гр. орехи
Приготвяне:
Мекото масло се разбива със захарта на пухкав крем. Разбива се на бавни обороти около 5 минути. Добавяме меда и разбиваме до хомогенност. Идва ред на яйцата, които се добавят едно по едно, докато добре се смесят. Накрая прибавяме прясното мляко и отново разбъркваме добре. В отделна купа пресяваме брашното с бакпулвера и канелата. Прибавяме на два пъти към течността, като не бъркаме с миксер. Целта е просто брашното и яйчено-млечната смес да се смесят. Не се притеснявайте, ако има бучки. Накрая се прибавят и натрошените на едро орехи. Може и да ги сложите цяла ядка, след като разпределите тестото по формичките. Тестото трябва да е малко по-гъсто от боза. Разпределя се във формички за мъфин и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна. За да останат сочни, е много важно да се прецени момента на готовност - вече са леко зачервени отгоре, образувало се е характерното куполче и клечката за зъби излиза суха. Не ги оставяйте прекалено във фурната, ще станат твърди, сухи и ронливи след като изстинат.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!