вторник, 20 септември 2011 г.

Американски палачинки

Сега, докато си рових из папката със снимки, установих, че там отлежават едни снимки на палачинки с произход Америка. Рецептата е от сайт www.videojug.com. 
Винаги съм казвала, че едно от малкото неща, които харесвам у тази порода, са палачинките им. Пухкави, нежни, калорични и много вкусни! Вървят си както със сладко, така и със солено.
Продукти за 6-8 броя:
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 1/4 прясно мляко със стайна температура
1 яйце
3 с.л. разтопено масло

Приготвяне:
В купа смесваме брашното, бакпулвера, захарта и солта. Правим кладенче и прибавяме предварително разбитото яйце, разтопеното масло и млякото. Бъркаме добре (аз действам с тел за разбиване, не с миксер) докато се смесят всички продукти. Тестото трябва да е гъсто толкова, че леко да се плъзга по лъжицата.
В тиган слагаме малко масло и част от сместа. Пекат се от едната страна, докато отгоре започнат да излизат балончета ето така:
Обръщаме и печем от другата страна.

Няколко важни неща - котлонът трябва да е на средна температура, не както при  класическите палачинки, защото иначе прегарят отвън, а отвътре стават сурови. Задължително се слага масло (някои рецепти предлагат да се пече на сух тиган), защото прегарят и стават черни. Когато сложите първата палачинка, ще можете да прецените дали тестото е с точната гъстота - ако не се надува добре, значи е рядко - тогава просто прибавете малко брашно. Ако пък остане отвътре сурова (направете разрез с ножче или виличка) и ако изтича смес, прибавете няколко капки прясно мляко - сместа е много гъста. Палачинките не се разстилат, а се оставят сами да заемат формата си.

Приятен апетит :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena